Jan Terlouw Innovatieprijs 2021 voor Bio-NP van CSS Energie-advies

CSS Energie-advies wint met de door het bedrijf ontwikkelde Bio-NP-stikstofstripper de Jan Terlouw Innovatieprijs 2021. Tijdens het online event The Future of Us – The New World op 8 oktober werd uit de drie genomineerden de winnaar bekend gemaakt.  CSS Energie-advies ontvangt naast de prijs tevens een cheque van 10.000 euro.

Kiemt reikte tijdens The Future of Us – The New World de Jan Terlouw Innovatieprijs voor de elfde keer uit. De prijs heeft als doel innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van energietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland te stimuleren. Met de prijskrijgt de winnaar ruime media-aandacht. Daarnaast biedt het Octrooicentrum van RVO.nl de winnaar van de hoofdprijs een IP Smart Scan aan. 


Met de stikfstofstripper Bio-NP kan op boerderijschaal groene kunstmest worden geproduceerd. De ammoniak uit mest wordt omgezet in een groene kunstmest. Hiermee halveren de stikstofverliezen en de vermestende stikstofemissie met 70%. Hiermee kan op korte termijn een zeer aanzienlijke bijdrage volgen voor het verminderen van de stikstofdepositie. 

Bron: Kiemt, 08/10/2021
Publicatie: 11-10-2021