Loonbedrijf in Deurne is gestopt met de opslag en bewerking van mest van derden

Het loonbedrijf Gebr. Nooijen in Deurne heeft alle overtredingen die vorig jaar werden geconstateerd bij een controle van het Peelland Interventie Team inmiddels ongedaan gemaakt. Dat meldt de gemeente Deurne. Bij de controle bleek onder andere dat er op grote schaal mest van derden verwerkt werd terwijl daar geen vergunning voor was verleend. Het bedrijf is gestopt met de opslag en bewerking van mest van derden.
De eigenaren van het loonbedrijf dienden eerder dit jaar bij de gemeente bezwaren in, onder meer tegen de boetes die werden opgelegd voor het verwerken van mest voor derden. Ze stelden dat het bedrijf de mest nodig heeft om uit te rijden op hun eigen akkerbouwpercelen dat de aanvoer niet gebeurde om de mest te verwerken. De bezwaarschriftencommissie van de gemeente vond de bezwaren ongegrond. Het college nam het advies over.

Nu alles formeel op orde is, kunnen de Gebr. Nooijen hun bedrijven volgens de gemeente voortzetten. Mest van eigen dieren mag het bedrijf wel opslaan en verwerken.
Bron: Eindhovens Dagblad, 14/05/2019
Publicatie: 15-05-2019