Thema-bijeenkomst 'Mest: Wat zit er in?' op 31 oktober in Vroomshoop

'Mest: Wat zit er in?' is het thema van de vierde editie van Op KOErs. Het evenement voor de melkveehouderij dat het open innovatie- en kenniscentrum VKON op dinsdagavond 31 oktober organiseert bij het Punt in Vroomshoop.

Er wordt hard gewerkt aan het programma en de invulling van de avond. Gerrit Hegen, de Boerenveearts, is één van de sprekers tijdens deze avond. Hij deelt zijn kennis en ervaring omtrent actuele uitdagingen die melkveehouders ondervinden ten aanzien van mest, bemesting in relatie tot gewas en diergezondheid. Wat zegt mest over de gezondheid van de koe? Wat zit er in die mest?


Daarna is het podium voor diverse, inspirerende, agrarische ondernemers met allen hun eigen kijk op mest. Het publiek heeft de mogelijkheid om prikkelende vragen te stellen over de rol van de mest in de kringloop en alternatieven voor drijf- en kunstmest. Ook wordt er aandacht besteedt aan het tot waarde brengen van mest vanuit verschillende invalshoeken.


De tweede spreker is Pieter van der Valk, die naast dat hij melkveehouder is, het bedrijf Agricycling heeft opgericht. Een bedrijf dat zich bezig houd met het recyclen van nutriënten met als missie om van kringlooplandbouw naar een kringloopsamenleving te bewegen. Hoe? En wat de mogelijkheden zijn op het eigen erf? Daar vertelt Pieter ons op 31 oktober meer over. 

Bron: VKON, 07/08/2023
Publicatie: 10-08-2023