Dossier Meststoffendistributie binnen Cumela verdeeld over 3 mensen

Nu Hans Verkerk benoemd is tot waarnemend directeur van Cumela Nederland heeft hij zijn taken als beleidsmedewerker Meststoffendistributie overgedragen aan enkele collega’s uit het team Beleid. Deze situatie geldt tot er een nieuwe algemeen directeur is benoemd. Hans Verkerk zal deze medewerkers continu ondersteunen.

Het dossier Meststoffendistributie binnen Cumela is nu verdeeld over drie mensen:



  • Gerben Zijlstra: het dossier rVDM (de digitale mestbon)

  • Maurice Steinbusch: alles wat samenhangt met het aanwenden van mest en Voedselkwaliteit Loonwerk.

  • Manon Jansen: secretariaat sectie Meststoffendistributie, Stichting Mestafzetcontrole, KeurMest en MineralenManager, implementatie Verordening Bemestingsproducten, werkgroep Producenten van organische meststoffen en alle overige mest-zaken.


Op belangrijke momenten in het lobbywerk betrekken deze collega’s ook de leden van het bestuur van de sectie Mest en in het bijzonder voorzitter, Johan Mostert bij het proces. Op de achtergrond fungeert Hans Verkerk nog als vraagbaak en adviseur. Bovendien kunnen ze Hans Verkerk in zijn rol van waarnemend directeur ook meenemen naar overleggen waar het er qua lobby op aan komt.


Gerben Zijlstra en Maurice Steinbusch zijn ervaren beleidsmedewerkers die al jaren aan Cumela verbonden zijn en de dossiers grotendeels al kennen. Manon Jansen ondersteunt de sectie Meststoffendistributie al ruim tweeënhalf jaar en is daardoor van veel zaken goed op de hoogte. Zij worden daarnaast indien nodig nog ondersteund door Richard Wolting die ook een goede kennis van de mestregelgeving heeft.

Bron: Cumela Nederland, 26/04/2023
Publicatie: 26-04-2023