Green Create Wijster wil begin 2022 eerste gas produceren

Green Create Wijster start begin december met het vullen van de eerste tanks met pluimveemest, zodat het bedrijf begin 2022 het eerste gas kan gaan produceren. Het bedrijf heeft 12 tanks geplaatst met elk een inhoud van 6500 m3. Op dit moment worden verschillende technische installaties geplaatst.

Green Create Wijster gaat een groene energie-installatie exploiteren op het Energie Transitiepark in Wijster. Voor de productie van biomethaan, elektriciteit en thermische energie uit pluimveemest werd in december 2020 gestart met de bouw van een nieuwe energie-installatie. Deze installatie zet vloeibare en vaste meststoffen door middel van anaërobe vergisting om naar 16 miljoen m3 groen gas per jaar. Daarnaast wil het bedrijf circa 6 miljoen m3 bio-LNG voor de transportsector produceren.


Green Create Wijster is een dochteronderneming van Green Create. Dit Britse bedrijf bouwt, bezit en exploiteert wereldwijd geïntegreerde biologische afvalverwerkingssystemen. De biogascentrale in Wijster is ontworpen om pluimveemest uit heel Nederland te ontvangen. De aanvoer van mest is geregeld via de Stichting Groen Gas Wijster. Deze stichting wordt ondersteund door de Nederlandse Vakbond Pluimveehouderij.

Bron: Green Create Wijster, november 2021
Publicatie: 01-12-2021