Börger Benelux introduceert nieuwe mestscheider

Het bedrijf Börger Benelux uit Ootmarsum heeft een nieuw type mestscheider op de markt gebracht. Het model Bioselect RC 25 HP is volgens de fabrikant zeer geschikt voor het maken van biobedding voor kleine tot middelgrote melkveebedrijven. De machine kan 25 kuub mest per uur verwerken. Met hetzelfde werkingsprincipe levert het bedrijf drie opvolgende mestscheiders tot een verwerkingscapaciteit van 150 kuub per uur.

De Börger Bioselect RC 25 HP is bijna 2,40 meter lang en weegt circa 300 kilo. Het filter is van rvs, de vijzel is van gehard staal. Voor varkensmest wordt een rvs-vijzel aanbevolen, voor rundveemest is gehard staal robuuster. Het drogestofpercentage is instelbaar via een handmatig of pneumatisch drukveersysteem en kan oplopen tot 38%..


Een constante stroomopname van 8 ampère zorgt voor een zelfregulerend en optimaal scheidingsproduct. Doordat de vijzel geen direct contact heeft met het filter, is het systeem zelfreinigend. Vezels in de mest zorgen voor de reiniging en afdichting. De Börger Bioselect RC 25 HP is verkrijgbaar vanaf 19.500 euro excl. btw. Niet inbegrepen zijn de schakelkast en de aan- en toevoerpomp. Een versnijder is te verkrijgen tegen een meerprijs.

Bron: Boerderij, 03/04/2021
Publicatie: 23-04-2021