AGroGas ziet af van bouw biovergistingsinstallatie in Varsseveld

De Achterhoekse coöperatie AGroGas acht de realisatie van een biovergistingsinstallatie op het bedrijventerrein Hofkamp Oost II in Varsseveld niet langer haalbaar. Het bestuur van AGroGas heeft dat op woensdag 7 april aan de leden gemeld. De gemeente Oude IJsselstreek koopt de grond terug van de coöperatie.

In een overleg met AGroGas op donderdag 8 april heeft de gemeente geconstateerd dat AGroGas definitief niet heeft voldaan aan de opschortende voorwaarden uit de terugkoopovereenkomst van december 2020.


AGroGas heeft in december 2018 grond van de gemeente gekocht op bedrijventerrein Hofskamp Oost II in Varsseveld voor de bouw van een biovergister. Omdat vorig jaar de gestelde termijn van start bouw uit deze overeenkomst niet werd gehaald, sloten de gemeente en AGroGas in december vorig jaar een terugkoopovereenkomst. Hierin kwamen beide partijen een aantal opschortende voorwaarden overeen waaraan voldaan moest worden om de terugkoop te voorkomen.


De eerste deadline voor een van de opschortende voorwaarden van deze overeenkomst liep 31 maart  af. In het overleg van 8 april werd duidelijk dat AGroGas niet kon voldoen aan de opschortende voorwaarde, waardoor de terugkoop van de grond definitief in gang wordt gezet. Praktisch betekent dit dat de gemeente de betreffende gronden op het bedrijventerrein uiterlijk aan het einde van deze maand weer terug geleverd krijgt van AGroGas.  

Bron: Gemeente Oude IJsselstreek, 08/04/2021
Publicatie: 09-04-2021