Tineke de Vries portefeuillehouder Bodem & Water LTO Nederland

Er zijn in februari 6 portefeuillehouders van start gegaan bij LTO Nederland. Met het invullen van de vacature Bodem & Water door akkerbouwer Tineke de Vries is het team van portefeuillehouders van LTO compleet. 

LTO Nederland vertegenwoordigt met 14 vakgroepen en 5 aangesloten organisaties de volle breedte van de Nederlandse land- en tuinbouw. De portefeuillehouders zorgen voor verbinding tussen de vakgroepen, aangesloten organisaties en regio’s van LTO om tot gezamenlijke gedragen standpunten te komen. De portefeuillehouder vertegenwoordigt van daaruit de leden uit alle agrarische sectoren richting maatschappelijke organisaties, overheid en media.


Tineke de Vries is akkerbouwer in het Friese Hallum. Zij neemt de portefeuille Bodem & Water op zich. Ze gaat zich voor de leden van LTO inzetten op onder meer het mest- en mineralenbeleid en het Nationaal Bodemprogramma. Voor waterkwaliteit en -kwantiteit zijn onderwerpen als verzilting, droogte en wateroverlast belangrijk, en ook rondom het waterschapsbestel zal zij een verbindende rol binnen en buiten LTO spelen.


Begin februari gingen al 5 portefeuillehouders van start: geitenhouder Jeannette van de Ven is verantwoordelijk voor de portefeuille 'Gezonde Dieren', melkveehouder Trienke Elshof voor 'Platteland & Omgeving', varkenshouder Eric Douma voor 'Ondernemerschap & Onderwijs', akkerbouwer Edwin Michiels voor 'Natuur, Klimaat & Energie' en akkerbouwer Joris Baecke voor de portefeuille 'Gezonde Planten'.

Bron: LTO Nederland, 26/02/2021
Publicatie: 26-02-2021