Save the date: 24-26 november 2021: MANURESOURCE

We zijn verheugd om de vijfde editie van de conferentie ManuREsource te kunnen aankondigen. Dit keer is Nederland het gastland, met als locatie de Agri & Food Plaza in Den Bosch.
ManuREsource is een toonaangevende, internationale triple helix conferentie voor wetenschappers, beleidsmakers, adviseurs, ondernemers en andere professionals. Hij wordt iedere twee jaar georganiseerd, met deelnemers uit ongeveer twintig landen.

Als locatie voor de conferentie op 24 en 25 november is de Agri & Food Plaza gekozen. De Agri & Food Plaza is de thuisbasis van onder andere ZLTO en Has Hogeschool. Op vrijdag 26 november 2021 wordt een facultatieve excursie georganiseerd met locatiebezoeken aan mestverwerkingsinstallaties, proefvelden en andere praktijksituaties.

Kringlooplandbouw met lage emissies en hergebruik van nutriënten uit mest staat hoog op de Europese agenda. De Europese Green Deal biedt hiervoor een actieplan om zodoende over te stappen naar een schone, circulaire economie. Dit wordt nadrukkelijk onderstreept door verschillende lidstaten, die groot belang hechten aan technologisch onderzoek, ontwikkeling en opschaling van technologieën voor nutriëntenterugwinning uit mest, en toegespitste Europese en landelijke regelgeving. Innovatie en duurzaamheid op het gebied van mestverwerking is dus van groot belang.
ManuREsource 2021 wil de transitie naar een circulaire economie versnellen door ervaringen en inzichten uit te wisselen met betrokken internationale deskundigen uit de wetenschap, overheden en het bedrijfsleven uit al deze regio's.

Binnenkort volgt er meer informatie. Voor vragen kunt u contact met NCM opnemen.
Conferentiewebsite: www.manuresource.org


Save the date: 24-26 november 2021: MANURESOURCE
Auteur: Jan Roefs
Publicatie: 27-11-2020